שותף בקבוצת אמפא, יו"ר הקבוצה ומנכ"ל שלה. בעל ידע רב וניסיון עשיר בהקמת חברות, כמו גם בניהול וביצוע של פרויקטים בין-לאומיים רחבי היקף. בעלים של מספנות ישראל, יו"ר של נמל מספנות ישראל וסימנט, בעלים ויו"ר של קבוצת גולד בונד.
בשנת 1995 טסתי לארה"ב לבקר את אחי, שעבד אז כבנקאי, כדי לעניין אותו בגיוס הון לרכישת אמפא. הקבוצה נזקקה לשינוי במודל העסקי שלה, ואני זיהיתי הזדמנות להשקעה ולפיתוח עסקאות מימון לציבור הרחב. הצעתי לעורך דיני דאז, שוקי וולף, וכן לחברי תולי צדר, איש נדל"ן ותיק, להצטרף אליי – וכך הם הפכו לשותפיי. התהליך ארך זמן רב – שלוש שנים – ולבסוף, בשנת 1998, הסתיים המו"מ ורכשנו את הקבוצה.
בימיי כסטודנט להנדסת מכונות התמחיתי במיזוג אוויר, וכחלק מעבודת הגמר שלי תכננתי מערכת מיזוג במסעדה בדיזנגוף סנטר. לימים נכנסתי למסעדה לבחון את עבודתי, וכששאלתי את המלצרית לגבי המיזוג נעניתי כי "מישהו תכנן פה מזגן שמקפיא אותנו. אנחנו לא סובלים את זה…"
אז הבנתי שאולי כדאי לחפש לי קריירה שאינה קשורה למזגנים…
אמפא חלוצה בכל מה שקשור לחדשנות בנדל"ן. זה בא לידי ביטוי ביכולת להיכנס למוצרים ותחומים חדשים, דוגמת רשת סלינה ו-WeWork או תחום האנרגיה; ביכולת לשלב בהם טכנולוגיות ומודולים עסקיים חדשים; ולא פחות חשוב – ביכולת לראות מה תורם למדינה. אנו באמפא מאמינים שהחדשנות היא חובה ולא מותרות: חברה שלא תדע להתייעל ולהתחדש לא תוכל להתקדם ולהצליח.
בשנת 2016 החלטנו להשקיע בתחום חדש לחלוטין: חקלאות. אנו מגדלים אוכמניות ברמת הגולן, עולם לא מוכר מבחינתנו, ואין ספק שזו חוויה מרעננת וייחודית לכולם. זה פרויקט מרגש: הוא מכיל בתוכו צמיחה, פשוטו כמשמעו, של מוצר חדש, והוא תורם לחיבור של האנשים לקרקע ולמדינה.
ההישג המשמעותי שלנו הוא שהצלחנו לקחת ארגון שהיה במצב עסקי מורכב מאוד – על סף פשיטת רגל – להציל אותו, ואף להפוך אותו לעסק מצליח וגדול. המצאנו את אמפא מחדש והפכנו אותה לקבוצה משגשגת ובעלת השפעה על המשק הישראלי כולו.
הישג נוסף הוא הצלחת 'הניסוי החברתי' שעשינו: התקבצנו כמה חברים לטובת העניין, הפכנו לשותפים – והצלחנו לא רק לייצר ערך מהעבודה המשותפת הזו, אלא גם להישאר חברים. כדי לחולל שינוי כזה גדול בארגון, חייבים לעבוד עם אנשים ולתרום זה לזה – ואנו, לשמחתי, הצלחנו בכך.
אני נהנה לעשות עסקים. יש כאלה שאוהבים לאסוף בולים – אני ממש אוהב לעשות עסקים.